Følger efter voldtægt

At være udsat for voldtægt er i sagens natur en grænseoverskridende oplevelse, som kan blive traumatiserende for den ramte.

Vi ved, at rigtigt mange får følgevirkninger efter voldtægt, men vi ved også, at der er en stor gruppe, som kommer godt videre. Desuden er det min kliniske erfaring, at får man den rette støtte, er der rigtigt gode muligheder for at livet kan gå videre på en god måde efter en voldtægt.

Hos mig kan du få hjælp til både at få bearbejdet selve den traumatiske hændelse, samt hjælp til at håndtere dine egne reaktioner samt omgivelsernes. Jeg bruger ofte EMDR i denne sammenhæng, men forløbet tager naturligvis udgangspunkt i, hvad du selv ønsker og føler dig i stand til.

Siden 2014 har jeg arbejdet i Center for Voldtægtsofre på Kolding Syghus. Jeg har derfra solid erfaring med at hjælpe mennesker videre efter voldtægt, ligesom jeg har en bred viden om sagsforløb, følgevirkninger og indsatser på samfundsplan.

Mennesker, som har været udsat for voldtægt, tilbydes akut indsats og psykologisk behandling netop via de regionale centre. Læs mere her. Der kan dog være forskellige grunde til, at man hellere vil gå hos en privatpraktiserende psykolog, og i disse tilfælde vil en sundhedsforsikring ofte dække samtalerne.

Kontakt mig for at høre nærmere om mulighederne for forløb hos mig.